Hydroscand Special Hoses erhåller kvalitetscertifikat på högsta nivå

2017-04-06

Hydroscand Special Hoses i Motala certifierats enligt SS-EN ISO 3834-2, en standard som säkerställer rätt kvalitet vid svetsning.

Certifieringen är indelad i tre nivåer och Hydroscand Special Hoses har blivit certifierade enligt det högsta kravet, Nivå-2, som används vid Omfattande kvalitetskrav.

Special Hoses är specialiserade på att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som Spir Star-slang, metallslang och kompositslang. De har även egen tillverkning av metall-kompensatorer.

 – Att Hydroscand certifierats enligt SS-EN ISO 3834-2 innebär att våra svetsningar håller högsta kvalitet, vilket ger oss ökade affärsmöjligheter inom bland annat processindustrin och energisektorn. Det är två segment vars hårda kvalitetskrav på metallslangar och metallkompensatorer vi nu möter, tack vare certifieringen, och vars behov av hög service och snabba leveranser vi står för, säger Johan Thyni, platschef på Hydroscand Special Hoses i Motala.

Hydroscand Special Hoses är sedan tidigare certifierade enligt tryckkärlsdirektivet PED 97/23/EC, vilket innebär att de själva får utföra CE-märkning på metallslang, metallkompensatorer, P.T.F.E.-slang och kompositslang.