Inköpsplanerare, Stockholm (Sköndal)

Har du ett tekniskt intresse och kunskap inom logistik och inköp? Till vårt huvudkontor i Sköndal, Stockholm, söker vi nu en inköpsplanerare.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga arbete blir att aktivt arbeta för bästa möjliga logistiska flöde mellan leverantörer, huvudlager, produktion och filialer. Övergripande mål är att säkra rätt leveransprecision till våra kunder samtidigt som lager och logistik hanteras effektivt. Som inköpsplanerare kommer du att arbeta operativt i en viktig roll för företagets materialflöde och ansvarar för ett antal leverantörer och sköter daglig kommunikation med dem angående inköp och leveranser.

Du kommer att planera och lägga inköpsorder på lagerfört produktsortiment samt säkra att leverans sker i överenskommen tid. Tillsammans med strategisk inköpare kommer du också ta fram information som leder till att vi kan hålla uppdaterad information till inköpsprogrammet i Hydroscands affärssystem.

Utöver detta kommer du även agera logistikstöd till våra filialer, underhålla artikeldata för logistikplanering, samt ständigt delta i förbättringsarbete och effektivisering av materialflöde inom Hydroscandkoncernen.

Din profil

Du har en grundförståelse för logistik, inköp och dess olika flöden. Du har en relevant utbildning bakom dig, alternativt har du jobbat ett par år och vill ta nästa steg. Då logistikavdelningen levererar till kunder såväl internt som externt har du ett bra kundfokus och är intresserad av såväl detaljer i det dagliga tillika som att från ett helhetsperspektiv finna bästa möjliga lösning.

Du behärskar Excel och har gärna tidigare erfarenhet av att arbeta i affärssystem. Du behärskar engelska och svenska obehindrat i tal och skrift.