Hydroscand och Camozzi inleder nytt samarbete

2017-09-18

Det svenska familjeföretaget Hydroscand inleder nu ett samarbete med det italienska pneumatikföretaget Camozzi Pneumatik. Det nya samarbetet innebär att Hydroscand i Skandinavien kommer att sälja, marknadsföra och distribuera Camozzis produkter.

”Hydroscand ser Camozzi som en stabil partner utifrån ägarbild och organisation. De kan erbjuda Hydroscand ett sortiment som är väl anpassat mot flera av våra kundsegment och lever upp till våra krav på kvalitet”, säger Mats Nilsson, VD för Hydroscand Group. Vidare berättar Mats att det nya samarbetet möjliggör Hydroscands satsning inom kategorin tryckluft. Något som han ser som ett måste för att möta den efterfrågan och det behov som finns på marknaden idag.

Camozzis skandinaviska VD, Kai Ovesson, ser också fördelar med samarbetet; ”För Camozzi kommer samarbetet att innebära en starkare position på marknaden. Hydroscand kan föra våra produkter närmare kunderna och erbjuda den tillgänglighet som marknaden idag kräver” 

Samarbetet kommer att påbörjas redan under hösten, vilket Hydroscands kunder kommer att märka av i form av ett bredare sortiment inom pneumatik. Camozzis breda kompetens tillsammans med Hydroscands närhet till kunden innebär även en ökad servicegrad och tillgänglighet för nya och befintliga kunder.