Hydroscand erbjuder nu Prevost pneumatikstammar

2019-04-15

Hydroscand har utökat sitt sortiment inom pneumatik och erbjuder nu Prevost tryckluftssystem. Ett mycket flexibelt och anpassningsbart system med fasta pneumatikstammar som är enkla att installera.

Prevosts system är ett komplett pneumatiksystem som består av ett 40-tal komponenter, så som kopplingar, vinklar, rör, anslutningar, verktyg och tillbehör. Kopplingarna i pneumatiksystemet (eller stamledningssystemet som det också kallas), har alla samma design oavsett diameter, något som förenklar installationen och gör att du klarar dig med endast ett fåtal verktyg och maskiner.

Prevosts rörsystem är mycket flexibelt, vilket gör det till en bra lösning för såväl den mindre verkstaden som den stora industrin eller produktionsanläggningen. Fördelarna med systemet är många.

  • Pneumatiksystemet är tillverkat av 100 % aluminium, ett lättviktsmaterial som håller längre än plast och även blir mer stabilt. Utsidan av rören är försedda med epoxyfärg som gör pneumatikstammarna mer tåliga för yttre påverkan samt skyddar mot oxidation och korrosion.
  • Tryckluftsystemet är enkelt att installera och flexibelt. Systemet tillåter övergångar från 16 – 80 diameter och kan hantera övergångar från små till högt krävande flöden. 
  • Prevostsystemet har en mycket låg friktionskoefficient vilket ger ett optimalt luftflöde och är helt tätt. Detta innebär att systemet med fördel kan användas till flera maskiner samtidigt med opåverkat luftflöde.
  • Prevoströren är enkla att kapa och koppla ihop.

Prevost pneumatiksystem kan med fördel användas tillsammans med Hydroscands slangvindor, 320-snabbkopplingar (Eurostandard/europaprofil 7.4 mm) samt Hydroscands spiralslang och blåspistoler.

Hydroscand säljer Prevost pneumatiksystem som en helhetslösning där kunden även får hjälp av SlangExpress servicetekniker med installationen. Hydroscand lämnar dessutom alltid 10 års garanti på materialet i Prevost Piping System ”PPS” tryckluftsystem.