HoseOnSite mobile säkrar driften hos brandhärjad kund

När Octowood drabbades av en förödande eldsvåda hotade ett långvarigt driftstopp med stora kostnader som följd. Redan inom 48 timmar var Hydroscand på plats med den mobila slangverkstaden HoseOnSite Mobile och kunde minimera stilleståndstiden.

Octowood AB, beläget i Kälarne i östra Jämtland, har sedan starten 1996 vuxit till en av Europas största producenter av stängselstolpar i impregnerad furu. I maj 2015 härjade en kraftig eldsvåda i Octowoods lokaler. Larmet kom in till räddningstjänsten vid klockan 10 på förmiddagen och inte förrän strax före midnatt samma dag var branden under kontroll. När elden var släckt hade fabrikens verkstadslokal och kreosotverk, där branden startade, totalförstörts. För Göran Wannberg, underhålls- och ventilationsansvarig på Octowood, var katastrofen ett faktum.

– Förutom kreosotimpregneringen och verkstaden förstördes även stora delar av lagret och lokalerna för vår mer miljövänliga impregnering. Eftersom vår industri till största delen styrs av hydraulik, är det viktigt att den dagliga verksamheten rullar på utan driftstopp. Ett sågverk som står stilla är en mycket kostsam historia.

Lösningen på Octowoods hotande driftproblem efter branden var HoseOnSite Mobile, Hydroscands mobila slangverkstad. Klockan 9 dagen efter branden ringde Göran Wannberg till sin närmaste Hydroscandbutik i Östersund. Göran frågade om de kunde skicka ut en SlangExpress-buss, men sattes i kontakt med Kurt Nyberg, regionsförsäljningsansvarig för Hydroscand i mellannorrland, som föreslog HoseOnSite Mobile. Det visade sig vara lösning som passade Octowood perfekt.

Kurt Nyberg berättar:

– Ett driftstopp på Octowood är kritiskt då det är hela tio mil mellan Kälarne och vår butik i Östersund, vilket är långt att åka för ett slangbyte och tid är pengar. Därför var de jättetacksamma för att snabbt få HoseOnSite Mobile på plats.
– Jag satte mig i bilen och körde till Skellefteå, hämtade HoseOnSite-vagnen i vår butik där och körde sedan direkt ned till Östersund igen – en nätt biltur på sammanlagt 114 mil. På tisdag kväll var vagnen färdiglastad med kundanpassade produkter. På onsdag morgon var HoseOnSite Mobile installerat ute hos Octowood. Det pyrde fortfarande i brandhärden när vi kom dit, säger Kurt Nyberg.

Tack vare Hydroscands mobila slangverkstad, som är komplett utrustad med de maskiner, verktyg och produkter som krävs för att tillverka och reparera slang och ledningskomponenter, kan Octowood hålla driften igång. En ny verkstad håller på att byggas upp och beräknas stå klar under senhösten 2015.

Som ett led i Hydroscands snabba och effektiva insats med HoseOnSite i Kärlarne, har kundrelationen till Octowood förstärkts ytterligare.

– Kunden är mycket nöjd vår servicenivå och flexibilitet. Samarbetet mellan Hydroscand och Octowood har utvecklats, säger Kurt Nyberg.

– Vi har varit kunder hos Hydroscand sedan en lång tid tillbaka och vi är mycket nöjda med den service vi får. HoseOnSite Mobile är ett kanonkoncept, avslutar Göran Wannberg

 

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna