Köpvillkor för online- och distansköp 

Kontaktinformation
Hydroscand AB
Org. nr 556130-7124

Postadress: Box 401, 128 06 Sköndal
Besöksadress: Bogårdsvägen 43, Sköndal

 

Huvudkontor, växel
08-555 990 00
info@hydroscand.se

Fakturor och ekonomi
08-555 990 94
kundreskontra@hydroscand.se

Webbsupport, produktfrågor och order
08-555 990 95
support@hydroscand.se

Returer och byten

Kontakta närmaste butik

Dessa villkor gäller för köp på www.hydroscand.se, samt för distansköp via andra kanaler, t.ex telefon och e-post.  Dessa villkor gäller i tillämpliga delar för alla kategorier av kunder, såvida inte annat anges eller följer av lag.

Order

Beställningar som gjorts via hydroscand.se, telefon, e-post eller andra kanaler är bindande. Vid beställning från hydroscand.se får du en beställningsbekräftelse via e-post som innehåller information om din order samt dina angivna adressuppgifter. Om beställningsbekräftelse skulle utebli måste du så snart som möjligt ta kontakt med Hydroscands kundservice på telefon 08-555 990 95.

 

Priser och produktinformation

Vid beställning gäller de priser som vid tidpunkten för beställningen anges på hydroscand.se om annat inte uttryckligen avtalats. Priserna redovisas i varukorgen, i kassan samt i beställningsbekräftelsen.

Informationen i webbutiken tillhandahålls för att underlätta ditt köpbeslut och uppdateras löpande. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel och andra felaktigheter.

Om vi upptäcker att ett felaktigt pris har angetts för en produkt som du beställt kommer vi att underrätta dig och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan ordern genomförs.

 

Kampanjpriser

Emellanåt erbjuder Hydroscand kampanjpriser på utvalda produkter. För produkter som ingår i sådana kampanjer gäller de förmånligare priserna eller villkoren under den period som finns angiven på hydroscand.se eller så långt lagret räcker. Kampanjpriser kan inte kombineras med andra rabatter såvida detta inte uttryckligen anges.

 

Betalning

Betalning sker endast mot faktura. För att handla på hydroscand.se krävs ett fakturakonto.

På order som understiger 400 SEK exklusive moms, tillkommer en fakturaavgift på 40 SEK exklusive moms.

 

Villkor för faktura

Fakturabetalning erbjuds efter godkänd kreditprövning.

Betalning ska ske senast 20 dagar från fakturadatum om inget annat har överenskommits. Efter förfallodagen debiteras en dröjsmålsränta med 12 % samt en lagstadgad påminnelseavgift. Eventuell anmärkning mot fakturan ska göras inom 8 dagar från fakturadatum.

Hydroscand vill minska vår pappersförbrukning i miljöfrämjande syfte och ett sätt är att skicka fakturor digitalt. Kontakta kundreskontra@hydroscand.se och uppge ditt kundnummer eller organisationsnummer samt din e-postadress för att få din faktura elektroniskt istället för pappersfaktura.Leverans

Leveranssätt - direktleverans

Köp på hydroscand.se som överstiger 2 000 SEK exklusive moms skickas fraktfritt.

Leverans sker med DHL. Normal leveranstid är 2-3 arbetsdagar för varor som lagerförs på Hydroscands centrallager. Vid eventuella förseningar informerar vi i största möjligaste mån om anledningen till förseningen och ny beräknad leveranstidpunkt. Leverans sker till den adress du anger i samband med beställningen. Kostnad för leverans redovisas innan du slutför beställningen. 

 

Emballage

För skrymmande material kan emballagekostnad tillkomma och debiteras till gällande dagspris. Var vänlig notera att emballagekostnader adderas till ordervärdet efter paketering och redovisas således inte vid slutförande av beställning.

 

Skadat eller felaktigt levererade varor

Om emballaget är uppenbart skadat ska du helst inte ta emot det, alternativt omedelbart anmäla till postombudet eller transportören att godset är skadat.

Om du efter att ha tagit emot och packat upp din order skulle upptäcka att någon vara är felaktig, saknas eller är skadad ska du inom 7 dagar efter leveransmottagande, anmäla detta till Hydroscand.Ångerrätt och returer

Konsument
Som konsument har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar när du handlar på distans. Ångerfristen räknas från dagen efter att du eller någon som företräder dig har mottagit din vara. Om ångerfristens sista dag infaller under en lördag, söndag eller en helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag.

Observera att det inte betraktas som ett nyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.

Du kan ångra hela eller delar av ditt köp genom att göra något av följande alternativ inom ångerfristen:

  1. Lämna tillbaka varan/varorna i en Hydroscandbutik. Tänk på att medtaga beställningsbekräftelse/följesedel.
  2. Sända varorna tillbaka till centrallagret. I detta fall måste du först meddela att du önskar utnyttja din ångerrätt, därefter får du en fraktsedel för återsändande av varan/varorna. Du kan meddela din önskan att utnyttja ångerrätteten genom att kontakta kundservice.
    Varorna måste returneras inom 14 dagar efter att du har meddelat att du önskar ångra köpet. Kostnaden för returfrakten avdrages från beloppet som krediteras, dvs det är du som konsument som står för kostnaden av returfrakt.

Varor som du returnerar ska vara oanvända, kompletta och skickas tillbaka i oskadad originalkartong. Tänk på att använda lämpligt emballage så att kartongen eller varan inte skadas under transporten. Om du hanterat en vara på ett sätt som gjort att den minskat i värde har vi rätt att göra avdrag för värdeminskningen vid återbetalningen.

 

Näringsidkare

Returer godkännes endast efter särskild överenskommelse. Godkänd returleverans krediteras med 25 % avdrag på varans pris. Returer under 250 SEK  exklusive moms i fakturavärde godkännes ej. 

 

Undantag till ångerrätt

Ångerrätten gäller inte för specialanpassade varor som till exempel pressad slang. Ångerrätten gäller inte heller för varor som är beställningsvaror och som normalt inte lagerförs av oss.Reklamation och garanti

Om du köpt en vara av oss som är felaktig eller om det uppstått fel eller dröjsmål i leveransen har du rätt att reklamera ditt köp. Du kan då be om att vi avhjälper felet, gör en ny leverans, gör prisavdrag eller ger dig ersättning för att själv avhjälpa felet. I allvarliga fall har du rätt att häva köpet. Observera att reklamationer av varor endast avser defekter på grund av fabrikationsfel och inte normalt slitage.

Hydroscand ansvarar normalt för tillverknings- eller fabrikationsfel inom 12 månader från ursprungligt inköpsdatum som ska styrkas med faktura eller kvittokopia. Notera att annan garantitid kan gälla för vissa produkter enligt leverantörens villkor. Vårt garantiansvar täcker inte tillbehör, slitagedelar, handhavandefel eller skador orsakade av vätskor eller stötar.

Produktreklamation och garantiärenden hanteras i butik. Har du frågor gällande detta kan du kontakta kundservice på telefon 08-555 990 95.

För att garantin ska gälla krävs att varan ej får vara demonterad, ombyggd eller ha yttre påverkan. Varan ska vara väl underhållen enligt de serviceintervaller som anges av leverantören. Om varan brukats efter att ett fel upptäckts gäller inte garantin. Varor som returneras ska vara väl rengjorda.

Vid giltiga garantianspråk står vi för dina kostnader i samband med reklamationen, till exempel returfrakt eller bensinkostnader, och reparerar eller ersätter varan. Vi ersätter inte kostnader för hyresmaskiner, reparation av annan verkstad, resekostnader eller dylikt. Om varan utgått ur vårt sortiment kan en likvärdig ersättningsvara erbjudas.

 

Personuppgifter och upphovsrätt

Som kund ansvarar du för att de personuppgifter du lämnar i samband med användningen av våra webbplatser är korrekta och fullständigt ifyllda. Du ansvarar även för att ingen får tillgång till dina inloggningsuppgifter. Kontakta oss omgående om du misstänker att dina uppgifter missbrukats.

Hydroscand är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter du lämnar i samband med användning av våra webbplatser. Information om hur vi behandlar kunders personuppgifter finns i Hydroscands integritetspolicy.

Informationen på Hydroscands webbplatser är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder, grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från Hydroscand.

 

Övrigt

I övrigt gäller de allmänna leveransvillkoren NL01.

 

Om du inte är nöjd

Som kund kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), Box 174, 101 23 Stockholm. Vid eventuell tvist följer Hydroscand ARN:s rekommendationer. Du kan även använda dig av EU:s onlineplattform för tvistlösning.

Dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och i händelse av tvist avgöras i Sverige av allmän domstol.Villkoren uppdaterades 2024-03-07

 

 

  Köpvillkor för online- och distansköp 20200324

 

 

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna