Hydroscand lanserar pneumatisk PU-slang

Hydroscands nya pneumatikslang passar utmärkt för maskinbyggare, verkstäder och större industrier tack vare sina goda egenskaper.

  • Slangen är mjuk och flexibel, utan att vecka sig. Det gör att den passar mycket bra för applikationer i trånga utrymmen och för industriella maskiner med svivlande rörelser.
  • PU-slangen är beständig mot mikrober (det vill säga vattenresistent), vilket gör att den passar utmärkt för montage i fuktig miljö, som exempelvis i en verkstad, utomhus eller på en industri.
  • Slangen tål temperaturer från -40 °C till +60 °C och kan därför monteras i olika temperaturzoner.
  • PU-slangen är UV-resistent.
  • PU-slangen lämpar sig väl för montage i vakuumapplikationer. Slangens egenskaper gör att den förblir opåverkad i formen, även när vakuum råder.

PU-slangen heter PU-EXTRAFLEX men kallas även för PU-soft och kan köpas direkt över disk i någon av Hydroscands 70 butiker. Slangen finns i diametrarna (YD) 3 mm till 14 mm och du kan välja mellan färgerna blå, svart, grå och transparent. Det innebär att du kan använda olika färger för att enkelt kunna separera olika funktioner.

För den som önskar går slangen även att beställa i flera färger och i större diameter, upp till 22 mm.

"Det känns bra att vi utökar sortimentet med en högkvalitativ och vattenbeständig PU-slang som kan monteras även i trånga utrymmen och fuktiga miljöer. Det är något som vi har sett ett behov av bland våra kunder inom verkstad och industri", säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Hydroscands nya pneumatikslang finns även i duo-utförande samt halogenfri. Slangen kan med fördel användas tillsammans med instickskopplingar, påstickskopplingar samt skärringskopplingar i pneumatiska applikationer. Alla nämnda kopplingar finns att tillgå över disk i Hydroscands butiker.

Publicerad: 2019-06-18
© Hydroscand 2020 - Alla rättigheter förbehållna