​Hydroscand sponsrar workshop för nytänkande arkitektur

Studenterna gavs uppgiften att studera sitt tilldelade materials egenskaper och fördelar, bland annat en 200 m slang från Hydroscand. Uppgiften var sedan att skapa rumsliga installationer av material som annars döljs i installationer – och nu avsiktligen lyfta fram dessa som en synlig del av en design.

”Ett rör eller en slang har estetiska värden som man kan ta tillvara på. Att dessutom kunna använda ett befintligt material och ge det en ny uppgift än vad det var tillverkat för är ett sätt att träna sig i ett hållbart återvinningstänk” säger Naima Callenberg på Studio NOCK.

Workshopen RÖR är inspirerad av en ny generation arkitekter med målet att ge material nytt liv och finna nya uttryck. Tanken är att de nya arkitekturstudenterna från Chalmers ska få breddad kunskap om okonventionella material – som finns där men inte alltid syns - och få erfarenhet av att skapa arkitektur med dessa.

Resultatet från workshopen presenterades förra fredagen i en utställning på Chalmers Tekniska Universitet. Tyvärr var utställningen inte öppen för allmänheten men vi kan trots detta bjuda på bilder från arkitekternas kreationer. Genom att klicka på länkarna nedan kan du se fler foton från utställningen.

För Hydroscand är det spännande att få vara med och plantera detta frö, och få se hur det kan komma att växa sig större. Kanske kommer vi i framtiden inte bara vara ”en lite närmare slangservice” – utan också en lite synligare sådan.

 

Läs och se mer från workshopen RÖR och utställningen här:

Foton från utställningen på Studio NOC​KS hemsida.

Foton från utställningen på Studio NOCKS instagram-konto.

 

Studio NOCK är en mötesplats för arkitektur, en utställningsplats och ett nav i staden där verksamma och arkitekturintresserade medborgare kan mötas. Projektet är initierat av arkitekterna Naima Callenberg och Agnes Gidenstam. Genom att hitta en position mellan galleri och publikt samtalsrum är målet att skapa en aktiv plattform. På så sätt kan NOCK verka som en informell förlängning av akademins verksamhet, vara en kanal för det offentliga samtalet och bli en plats för alla som är intresserade av arkitektur. 

Publicerad: 2017-09-08
© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna