Vardagen på Hydroscands huvudkontor i Sköndal

På huvudkontoret finns engagerade medarbetare med olika bakgrund och kompetens. Medarbetare på HR, Logistik, Ekonomi, Kommunikation, E-handel, Inköp, Försäljning samt Kvalitet och miljö arbetar tillsammans för att se till att butikerna får det stöd som de behöver och att arbetet fungerar bra i hela verksamheten. Här sitter även den globala koncernorganisationen. Här berättar Angelica från Ekonomi och Thomas från Logistik, hur det kan vara att arbeta i deras roller på Hydroscand.

 

Att få ha nära kontakt med filialerna och agera stödfunktion är något som Angelica och Thomas tycker känns både viktigt och roligt. Det gör också att arbetet blir varierande och utmanande, där dagarna kan se väldigt olika ut.

 

 

”Det roligaste med mitt jobb är att jag har en hjälpande funktion där jag ska stötta filialerna och se till att deras arbete blir enklare och mer effektivt. Det känns givande att få hjälpa till på det sättet. Dessutom är det kul att få se när arbetet som sker på HK blir verklighet ute hos filialerna”, säger Thomas.

 

 

 

 

”Just ekonomi är ju ofta väldigt upprepande med liknande uppgifter, men här tycker jag att arbetet ändå känns omväxlande och det finns planer på hur du ska kunna fortsätta utvecklas i din roll. Dessutom gör kollegorna jobbet riktigt roligt”, berättar Angelica.

 

 

Angelica Ekonomiassistent

Angelica, Ekonomiassistent

 

Angelica berättar även att dagarna som ekonomiassistent också kan vara omväxlande, även om många uppgifter är återkommande.

 

Under 2019 öppnade Hydroscand fem nya filialer i landet. Utöver detta växer den mobila slangservicetjänsten SlangExpress med både fler servicebussar och fler orter som erbjuder SlangExpress i området. Thomas tycker att den expansiva resan gör arbetet mer varierat och lärorikt.

 

 

”Eftersom det händer så mycket inom företaget får vi jobba väldigt brett och göra många olika saker. Jag tycker att det är det bästa sättet att lära sig på och det är kul att det blir så stora variationer i arbetet”, menar Angelica.

 

 

”När nya satsningar görs utvecklas även min roll. Jag har jobbat på Hydroscand i över 15 år nu men har jobbat med väldigt olika uppgifter under alla dessa år. På så sätt finns det alltid mer att lära och arbetet blir riktigt roligt”, förklarar Thomas och fortsätter:

”Jag började på Hydroscand som lagermedarbetare. Efter cirka fem år gick jag över till logistikavdelningen där jag har haft flera olika roller. Jag tycker att det är ett bra exempel på att du kan utvecklas inom organisationen och får möjligheten att testa på nya roller”, fortsätter Thomas.

 

Thomas och Angelica trivs båda på Hydroscand.

 

Hydroscand erbjuder interna och externa utbildningar inom olika områden och system för att du ska kunna lära dig mer och fortsätta utvecklas. Just möjligheten att kunna utvecklas i sin roll tycker Angelica känns viktig.

”Utbildningarna gör så att du kan ta nästa steg och få en djupare förståelse i arbetet. Jag tycker att det är positivt att vi får den möjligheten så att du kan känna att du fortsätter att utvecklas, då blir jobbet roligare”, säger Angelica.

 

 

Att huvudkontoret och centrallagret finns i samma byggnad, är alla tre överens om är en fördel. Det bidrar till en bättre sammanhållning och gör även att arbetet kan ske på ett smidigt sätt för såväl lager som kontor och butiker.

 

 

”Jag tycker även att det öppna kontorslandskapet bidrar till en härlig stämning. Man ser när kollegorna kommer in och vi säger god morgon och hej då till varandra – det blir ett öppet klimat helt enkelt där det är lättare att prata med varandra, kontra om alla hade suttit för sig själva”, menar Thomas.

 

 

Det märks att Hydroscand är ett familjeföretag där den familjära stämningen sitter i väggarna, förklarar Thomas och Angelica. Thomas påpekar även att det säger en hel del om företaget att det är så pass många som har jobbat på Hydroscand i över 20 år. ”Det känns som att det är allt vanligare att folk byter jobb efter bara några år, men på Hydroscand har flera jobbat i många år och väljer att stanna eftersom de fortfarande trivs väldigt bra här”.

 

Det känns som att det är allt vanligare att folk byter jobb efter bara några år, men på Hydroscand har flera jobbat i många år och väljer att stanna eftersom de fortfarande trivs väldigt bra här.

 

Under året så anordnar Hydroscand olika aktiviteter för medarbetarna för att bidra till en god sammanhållning och en trevlig arbetsmiljö. Detta kan vara både mindre aktiviteter som anordnas avdelningsvis för att fokusera på teambuilding, men även större sommarfester, kräftskivor, julbord och slanggalor för hela kontoret.  

 

 

”När Hydroscand fyllde 50 år hade vi en 50-årsfest på kontoret, det var riktigt roligt. Det är trevligt att det är lite firanden och aktiviteter då och då, det gör även att du lär känna dina kollegor bättre”, säger Thomas. 

 

 

För att alla medarbetare ska få en så bra start som möjligt får de som börjar på huvudkontoret en introduktion med respektive avdelning. Detta är något som är viktigt för samarbetet mellan avdelningarna och för att kunskapen ska kunna spridas och tas tillvara på i företaget. Under introduktionerna berättar exempelvis säljarna mer om de produktområden som de brinner för och du får en tydlig överblick över vad de olika avdelningarna ansvarar för.

Angelica, ekonomiassistent

Angelica, Ekonomiassistent

 

 

 

”Jag trivdes direkt när jag började på Hydroscand, men det var mycket att lära sig och förstå, så jag var väldigt glad över att jag fick starta med en introduktion så att jag förstod hur saker och ting hörde ihop och vem jag skulle gå till med mina frågor”, berättar Angelica. 

 

 

Så, hur vet du om du är en Hydroscandare?

”En Hydroscandare är en snäll och sympatisk person med fötterna på jorden. En hjälpsam person som är mån om den familjära stämningen”, enas Thomas och Angelica om. ”Om du passar in på den beskrivningen och vill arbeta med likasinnade människor är du absolut en Hydroscandare som ska söka dig till oss!”

 

 

Sammanfattningsvis är de överens om att Hydroscand är en arbetsplats för dig som vill utvecklas, utmanas och lära dig mer inom ditt område.  

 


Vill du också bli en Hydroscandare?

Välkommen med din ansökan och bli en av oss!

 

Möt våra medarbetare och läs om deras erfarenheter i olika roller.

 

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna