FAKTA OCH
GUIDER

 

På Hydroscands samlingssida med fakta och guider kan du lära dig en mängd olika ämnen inom hydraulik och slangar. Här hittar du information om olika slangtyper, slangkopplingar och tryckreglering. Det finns också guider om hur du mäter slanglängd, väljer rätt slang och hur du hanterar slangar på ett säkert sätt. Det finns även tips om hur du rengör och underhåller slangar och vilka säkerhetsföreskrifter som bör efterföljas. Du hittar också guider om olika applikationer där slangar används, såsom i entreprenadmaskiner och lantbruksutrustning.

Beräkning av rördimension för hydrauliksystem

För ett smidigt och problemfritt rörsystem är det viktigt att använda rätt rördimension, typ, material och kopplingstyp för applikationen. 

Läs mer

Bestämning av slanglängd

Om du inte har möjlighet att ta med din slang till din butik vid beställning av monterad slang, kan du här få hjälp med hur du mäter din slang på rätt sätt.

Läs mer

Bevattning

Bevattningssortimentet passar utmärkt för såväl skötsel av privata trädgårdar, som för företag som är verksamma inom trädgårdsskötsel och parkförvaltning.

Läs mer

CEJN-kopplingar

Det svenska företaget CEJN producerar och utvecklar snabbkopplingar för bl.a. hydraulik, tryckluft och högtryckshydraulik av hög och förstklassig kvalité.

Läs mer

CrossOver hydraulslangar

Hydroscands CrossOver-slangar är en ny generation hydraulslangar som motsvarar dagens och morgondagens krav på framförallt nötning och UV-strålning.

Läs mer

Högtryck - slangtyper och förkortningar

Hydroscands högtrycksslangar passar till applikationer från normala till de med extremt höga tryck, höga impulser och höga temperaturer. 

Läs mer

Metallslangar

Hydroscands olika typer av metallslangar är lämpade för transport av gaser samt kalla och varma vätskor och har en god förmåga att absorbera vibrationer i rörledningar.

Läs mer

Omvandlingstabeller

Här hittar du omvandlingstabeller för tryck, vakuum, millimeter, tum och nw.

Läs mer

Produktbok 2020

Bläddra online i den senaste produktboken, som är uppdelad i kapitel för att underlätta läsningen.

Möjlighet att ladda ner varje kapitel finns via respektive länk.

Läs mer

SAE flänsar dimensioner

Här hittar du tabeller och teknisk information om SAE flänsar.

Läs mer

Slangar för båt och marin

Här hittar du bränsleslang, sanitetslang, avgasslang, vattenslang, slang för länspump och slang för tilt & trim. Hydroscand har ett brett sortiment av såväl båtslang som tillhörande kopplingar.

Läs mer

Säkerhetsinstruktion Prevost Piping System (PPS)

Här hittar du nedladdningsbart dokument med instruktionen och anvisningar.  Följ noggrant monteringsanvisningarna i dokumentet, ett felaktigt installerat system kan vara farligt.

Läs mer

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna