Slangar och kopplingar speciellt framtagna för

LIVSMEDELSINDUSTRIN

 

Slangar och kopplingar
speciellt framtagna för

LIVSMEDELS-

INDUSTRIN

HÖGKVALITATIVT SORTIMENT AV LIVSMEDELSSLANGAR

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter. Hydroscand har sedan start försett branschen med ett brett och högkvalitativt sortiment av industrislangar och kopplingar som är speciellt utvalda och anpassade utifrån våra kunders specifika behov och krav.

 

Idag levererar Hydroscand ett högkvalitativt sortiment av industrislangar och kopplingar till kunder inom den högpresterande livsmedelsindustrin. Hydroscands livsmedelsslangar finns tillgängliga för tillverkning och hantering, sug eller tryck, samt för olika livsmedelslösningar som till exempel vätska, pulver och vegetabiliska oljor.

 

Hydroscand är stolta att kunna erbjuda sina kunder ett komplett sortiment av högkvalitativa livsmedelsslangar och kopplingar samt design och utveckling för livsmedels- och dryckesindustriproduktion - allt på ett ställe.

 

Hydroscands slangar uppfyller internationell standard för säkerhet och kvalité inom produktion och transport av livsmedel samt drycker.

ÖLSLANG FÖR BRYGGERIER

BREWMASTER

Brewmaster är tillverkad av butylgummi vilket gör slangen diffusionstät. Det gör slangen perfekt för öl samt idealisk för användning i både storskaliga- och mikrobryggerier. Slangen är konstruerad utan spiral och återfår sin form vid deformering. Slangen är utrustad med ett nötnings- och väderbeständigt yttertub. Slangen är också lämplig för ett brett utbud av fettfria livsmedelsprodukter.

Brewmaster tål ett högt arbetstryck på upp till 16 bar och kan användas för vissa vakuumtillämpningar. Slangen kan användas i ett brett temperaturområde från -40 °C till 120 °C. Slangen är mycket lätt att rengöra med de vanligaste rengöringsmedlen, kan ångrengöras i temperaturer upp till 130 °C och är idealisk för CIP-rengöring (clean-in-place). Slangen är fri från ftalater och uppfyller kraven för material i kontakt med livsmedel.

     

TRYCK- OCH SUGSLANG FÖR MJÖLKHANTERING

DAIRYMASTER

Dairymaster är en högkvalitativ, lätt naturgummislang, perfekt för lossning och hantering av mjölk och andra mejeriprodukter. Slangen förblir flexibel i låga temperaturer. Oavsett väder ger slangen en funktionell, lättanvänd och ergonomisk lösning för hämtning och lossning.

Dairymaster kan ångrengöras i temperaturer upp till 110 °C och är utformad för att tåla rengöring med de vanligaste rengöringsmedlen. Slangen är fri från ftalater och uppfyller kraven för material i kontakt med livsmedel.

MÅNGSIDIG TRYCK- OCH SUGSLANG

MULTIFOOD

En mycket motståndskraftig och mångsidig slang som är perfekt för sug- och tryckapplikationer för livsmedel, både fetthaltiga och fettfria. Slangen kännetecknas av sin robusthet och är även utformad för att minska risken för deformering. Slangen är perfekt för alla stationära eller mobila applikationer i bearbetnings- och fyllningsanläggningar.

Multifood är en livsmedelsgodkänd nitrilgummislang som kan rengöras med de vanligaste rengöringsmedlen och ångrengöras upp till 130°C. Slangen är fri från ftalater och uppfyller kraven för material i kontakt med livsmedel.

SUG- OCH TRYCKSLANG FÖR MJÖLKHANTERING

FOODMASTER

En fantastisk, mångsidig sug- och tryckslang för flera ändamål, som klarar en arbetstemperatur på upp till 120 °C. Slangen är utformatd specifikt för fettfri livsmedelsproduktion. Slangen har ett kraftigt motstånd mot deformering.

Slangen är tillverkad av livsmedelsgodkänt EPDM-gummi och kan rengöras med de flesta rengöringsmedlen. Slangen kan även ångrengöras i temperaturer upp till 130 °C. Slangen är fri från ftalater och uppfyller kraven för material i kontakt med livsmedel.

MÅNGSIDIG SUG- OCH TRYCKSLANG

DISTILLER

Distiller är speciellt utformad för stark alkohol och vätskor med en hög alkoholhalt upp till 99 %. UPE (ultrahög molekylär polyetylen) som används i slangens innertub tål kemikalier, syror, lösningsmedel och oljor. Även om Distiller är idealisk för destillerier, är slangen tålig och mångsidig nog att användas för många ändamål, inklusive fetthaltiga och fettfria livsmedel.

Slangen är tillverkad av livsmedelsgodkänt genomskinligt UPE, kan rengöras med vanliga rengöringsmedel även vid höga koncentrationer. Slangen kan ångrengöras i temperaturer på upp till 130 °C. Slangen är fri från ftalater och uppfyller kraven för material i kontakt med livsmedel.

SUG- OCH TRYCKSLANG FÖR MJÖLKHANTERING

FOODSTEAM

Foodsteam är en spolslang som kan hantera höga tryck på upp till 20 bar för vatten och 6 bar för ånga. Det gör Foodsteam till ett särskilt bra val för rengöring med varmt vatten eller ånga, t.ex. i miljöer som process- och tappningsanläggningar. Även om Foodsteam är utformad för rengöring kan slangen också användas som transportslang för fettfria livsmedel.

Slangen har ett brett temperaturområde och klarar temperaturer från -40 °C till 164 °C. Slangen kan förvaras på slangvinda. Slangen är fri från ftalater och uppfyller kraven för material i kontakt med livsmedel.

MÅNGSIDIG SUG- OCH TRYCKSLANG

FOODFLUSH

Foodflush är en textilarmerad tvätt- och spolslang idealisk för rengöring. Slangen kan även användas för att transportera flytande livsmedel. Slangen är användbar vid alla slags tillämpningar i process- och tappningsanläggningar.

Slangen kan med fördel förvaras på slangvinda. Foodflush yttertub skyddar slangen mot skador orsakade av fett och olja. Slangen är fri från ftalater och uppfyller FDA:s och BfR:s föreskrifter för material i kontakt med livsmedel.

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna