SLANGAR

Här hittar du information om slangar, deras egenskaper och användningsområden. Hydroscands slangar används inom många olika branscher, såsom bygg- och anläggningsindustrin, fordonsindustrin och livsmedelsindustrin. Här kan du lära dig om de olika typerna av slangar som finns tillgängliga, vilka egenskaper de har och vilka situationer de lämpar sig för. Du kan även få tips på hur man väljer rätt slang för olika applikationer, hur man underhåller och sköter om slangar samt vilka säkerhetsaspekter man bör ta hänsyn till. Med den här informationen kan du känna dig trygg i ditt val av slang och använda den på ett säkert och effektivt sätt.

I alla våra butiker finns kunnig personal som är experter på skang och som hjälper dig att få din slang pressad med anpassade komponenter efter just dina behov. Du är alltid välkommen till oss, men våra mobila slangexperter på SlangExpress kan även åka ut till er för att se över era maskiner på plats.

 


Högstrycksslang

HÖGTRYCKSSLANG

Våra högtrycksslangar passar till applikationer för normalt till extremt höga tryck, impulser och temperaturer. Slangarna är gjorda för användning inom hydraulik men även för färgsprutning, tvätt, kemikalier och andra områden där höga tryck uppnås.

 

Industrislang

INDUSTRISLANG

Industrislangar, eller lågtrycksslangar, är samlingsnamnet för slang som används vid transport av alla möjliga typer av media vid lågt eller medelhögt tryck. Det finns en mängd olika utföranden och det är viktigt att använda en slang som är avsedd för ändamålet. Ska slangen till exempel transportera bensin eller kemikalier? Då är det viktigt att innertubsmaterialet är motståndskraftig mot aktuellt media. Och är det ånga som ska gå genom slangen, då är det viktigt att säkerställa att slangen klarar rätt temperatur. Och för livsmedelsgodkända slangar är kravet att det inte får minsta risk att partiklar släpper från inneslangen som kan kontaminera transporten. På samma sätt är slangens ytterhölje viktigt så att slangen klarar den miljö den är avsedd att användas i. 

 

Industrislang

PNEUMATIKSLANG

Genom att välja rätt tryckluftsslang kan du undvika energiförluster och driftstopp. I vårt sortiment av pneumatikslangar finns slangar för alla pneumatiska applikationer. Nötnings- och värmetåliga PA-T, 

 

 

För att hjälpa dig att veta om slangen motsvarar dina behov,
håll utkik efter våra materialsymboler som hjälper dig på vägen.

ikon för gas

GAS & SVETS

Ikon för kemikalier

KEM

Ikon för livsmedel

LIVSMEDEL

ikon för slipmedel och andra material

MATERIAL

Ikon för olja

OLJA

Ikon för tryckluft

TRYCKLUFT

Ikon för specialmaterial

SPECIAL

Ikon för vatten

VATTEN

Ikon för ventilation

VENTILATION

Ikon för ånga

ÅNGA

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna